≡ Menu

Therapeuten

Kate Cliquet en Harrie Vermeulen werken sinds 2007 samen als relatietherapeuten. Daarnaast geven ze ook individuele therapie en Kate werkt ook met kinderen. Kate Cliquet en Harrie Vermeulen hebben als basisopleiding in de psychotherapie een opleiding genoten tot Gestalttherapeut. Daarna hebben ze zich ook verdiept in contextuele therapie, familie- en organisatieopstellingen en EMDR traumabehandeling.

Kate Cliquet

Kate studeerde aanvankelijk klassieke gitaar aan het conservatorium en gaf een aantal jaren les. Daarna studeerde ze Gezinswetenschappen in Brussel. Daar werd het gezin in al zijn aspecten belicht; sociaal, juridisch, economisch, psychologisch en pedagogisch, relaties tussen man en vrouw, het geheel van relaties binnen het gezin, kortom een contextuele benadering. Vanuit deze context zocht Kate naar verdieping, een wens om de individuele mens te begeleiden in zijn specifieke context. Ze volgde een opleiding tot gestalttherapeute met een bijzondere belangstelling voor relatietherapie, problematische gezinssituaties, seksueel misbruik, incest, trauma. Kate heeft veel ervaring met EMDR traumabehandeling en verdiepte zich de laatste jaren in EFT emotional focused therapy, zandspeltherapie, Voice Dialogue,  EMDR traumabehandeling bij kinderen en preverbaal trauma.

Harrie Vermeulen

Harrie werkte jaren als arts in een verpleeghuis en is vertrouwd met ouderen die psychische problemen hebben. Harrie promoveerde in 1994 op onderzoek naar valpreventie. Harrie heeft ook ervaring met management en coaching in een zorginstelling. Na de opleiding Gestalttherapie, coacht hij mensen die problemen ervaren bij hun beroepsuitoefening (stress, burnout, onzekerheid, faalangst) en werkt hij als gestalttherapeut voor volwassenen met individuele en relationele problemen. De laatste jaren heeft Harrie zich verdiept in meditatie en beeldhouwen.

Elk jaar volgen Kate en Harrie voor hun persoonlijke ontwikkeling en accreditaties diverse bijscholingen, congressen, studiedagen, workshops, intervisie en supervisie.

Kate en Harrie zijn aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

  • Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie (NVAGT)
  • European Association for Gestalt Therapy (EAGT)
  • Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP)
  • European Association for Psychotherapie (EAP)

Kate en Harrie zijn beiden ECP-houder (European Certificate Psychotherapy).