≡ Menu

Werkwijze

Ik werk voornamelijk vanuit de gestalttherapeutische benadering. Dat betekent dat ik kijk hoe partners in het hier-en-nu met elkaar contact maken. Non-verbale signalen en de onderliggende emoties spelen hierbij een belangrijke rol. In mijn werkwijze zitten veel elementen uit de EFT-relatietherapie, een therapievorm die op dit moment veel in de belangstelling staat. Daarnaast gebruik ik elementen uit de Systeemtherapie en de Contextuele benadering.

In een kennismakingsgesprek kijk ik wat er speelt in jullie relatie. Ik geef vervolgens aan wat ik voor jullie kan betekenen.  Daarna kunnen jullie bepalen of mijn manier van werken jullie aanspreekt en of het voldoende ‘klikt’ met mij.

Tijdens het kennismakingsgesprek is het mogelijk dat jullie direct al nieuwe dingen ontdekken. “Dat mijn partner er op die manier tegenaan kijkt wist ik helemaal niet” is een opmerking die wij vaak horen in het kennismakingsgesprek. Of: “Het lucht me op door dit rustig te kunnen vertellen, thuis krijgen we er vaak gelijk ruzie over”.

In de therapie ga je in gesprek met je partner. Ik kijk als relatietherapeut naar de manier hoe jullie contact maken met elkaar en wat er precies tussen jullie gebeurt tijdens het gesprek met elkaar. Wanneer er bijvoorbeeld communicatieproblemen zijn dan zie ik dat direct voor mijn ogen gebeuren. Ik geef suggesties hoe jullie in het gesprek dingen anders kunnen aanpakken. Vervolgens kunnen jullie daar dan weer thuis mee aan de slag. Ik stem daarbij steeds af op jullie ervaringen, behoeften en wensen.